Brownie cu ness

de GeorgiG in Prajituri, 25 Aug 2016 | 2820 vizualizari

 

Daca va place ciocolata, nuca si ness-ul nu ezitati sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 240 g ciocolata neagra
  • 160 g unt
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 100 g nuca
  • 3 pliculete ness
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 80 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu ness:

Topim cele 240 g ciocolata neagra cu 160 g unt. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Peste oua adaugam doua pliculete de ness, apoi ciocolata topita si  mixam bine.

Adaugam si faina si nucile maruntite. Amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se desprind marginile, iar deasupra se formeaza o crusta subtire. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Pentru crema mixam mascarponele cu untul, pliculetul de  ness si zaharul pudra. Eu le-am pus pe toate intr-un vas si le-am mixat.

Distribuim crema peste prajitura si ornam cu ciocolata topita cu untul.

 

RETETA IN IMAGINI

Brownie cu ness-0
Brownie cu ness-1
Brownie cu ness-2
Brownie cu ness-3
Brownie cu ness-4
Brownie cu ness-5
Brownie cu ness-6
Brownie cu ness-7
Brownie cu ness-8
Brownie cu ness-9
Brownie cu ness-10
Brownie cu ness-11

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

03.09.2016, 19:49

Imi place cu siguranta!

Valclaudia

Valclaudia 1

11.09.2016, 07:10

Xandrinne

Xandrinne 1

11.09.2016, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!