Brownies Cappucino cu nuca caramelizata

de Rux in Prajituri, 5 Sep 2011 | 3531 vizualizari

 

Reteta am gasit-o la Miha( care o are de la Natalia cum am inteles)...multumesc Miha draga mea...toata lumea dupa ce a mancat-o a cerut-o si a doua oara...e pe lista...eu i-am pus nuca caramelizata...e o nebunie aceasta prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 120 g ciocolata amaruie 
  • 85 g unt
  • 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • o canita de zahar pentru caramel
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic vanilie
  • Glazura:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino cu nuca caramelizata:

Blatul :

Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia.

Am adaugat ouale pe rand si am mixat foarte bine. Punem faina si apoi sarea amestecand foarte usor.

Am pus intr-o forma de Jena( 20/30) si am copt pana s-a rumenit( in jur de 25 de min la 180 grade).

Nucile le-am pus la cuptor pentru 10 minute apoi le-am caramelizat. Le-am lasat la racit.

Am preparat crema:

Am amestecat la mixer untul si crema de branza, apoi zaharul pudra si vanilia.( eu am scos scortisoara din reteta, caci nu-mi place decat in placinta cu mere).

Pe blatul copt si racit am intins nuca caramelizata.

Deasupra am pus crema de branza.

Am dat la rece fix o ora si intre timp am pregatit glazura.

Glazura se prepara in felul urmator:

Topim intr-un vas, ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat amestecand continuu pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca si apoi o intindem peste crema: Eu am lasat-o peste noapte la rece. A doua zi a fost mai mult decat perfecta.

Preparati aceasta prajitura delicioasa, merita din plin.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124239
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124240
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124241
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124242
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124244
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124245
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124246
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124247
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124248
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124249
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124250
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124251
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124252
retete culinare - Brownies Cappucino cu nuca caramelizata 124253

COMENTARII (36)

Rux 1

06.09.2011, 22:11

Adica a doua oara...si noi n-am apucat sa gustam ...ca am fost pa

cocineraviajera 1

13.10.2011, 20:31

O trec la favorite, ca suna a ciocolata si e pe gustul meu.

Rux 1

19.10.2011, 21:07

Chiar merita...multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55