Brownies cu frisca

de Rux in Prajituri, 11 Ian 2011 | 1752 vizualizari

 

...a la Ruxy....yamyyyyyyyy....

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata neagra 80 gr
  • 50 gr cacao
  • 6 oua
  • 6 linguri frisca lichida
  • vanilie
  • 1 pachet unt mare
  • 1 lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 2 cani pline de faina
  • Glazura:  
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • o ciocolata neagra 80 gr  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu frisca:

1. Punem frisca intr-un ibric sa se infierbante usor adaugam ciocolata bucatele si topim amestecand cu grija.

2. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete. Se topeste si apoi se pune zaharul si vanilia amestecand bine.

3. Batem ouale la mixer cinci minute apoi le turnam intr-un bol.

4. Faina, sarea si praful de copt le amestecam la mixer 10 secunde.

5. Se adauga peste faina jumatate din compozitia de ciocolata si se amesteca 30 de secunde apoi se adauga si jumatate din compozitia de ou, mixand din nou 30 de secunde. procedam apoi alternand inca o data, compozitia de ciocolata si cea de ou.

6. Se unge o tava cu unt si apoi se toarna si se niveleaza frumos aluatul.

7. Se coace la 180 grade pentru 45-50 de minute.

8. Glazura: Se pune untul si frisca in ibiric si se infierbanta se adauga si ciocolata bucatele si apoi zaharul, Nu se fierbe. Se amesteca pana se topeste bine si se uniformizeaza.

Se lasa 5 minute sa se racoreasca si se toarna calda peste brownies.

Minunata....

 

 

COMENTARII (43)

Rux 1

12.01.2011, 19:46

Multumesc Corina

ela 1

12.01.2011, 20:53

cum am ratat???

Rux 1

13.01.2011, 18:14

N-ai ratat ca esti aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20