Brownies cu menta

de Poliana in Prajituri, 27 Ian 2013 | 5015 vizualizari

 

Dragii mei va aduc un brownie cu crema de menta...dement nu alta ;)

 

INGREDIENTE

  • Brownies
  • 130 gr unt
  • 130 gr ciocolata neagra (70%)
  • 150 gr zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 1 praf sare
  • 80 gr faina
  • Crema
  • 200 gr crema de branza
  • 50 gr unt
  • 80 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
  • 1 strop colorant alimentar verde (optional)
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 50 ml smantana grasa
  • 8 bucati de ciocolata 'After Eight'
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu menta:

Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.

Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea. 

Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.

Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.

Pregatim crema - pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt :)  Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.

Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore. 

Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata 'After Eight' le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte.

A doua zi o putem servi cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!

Enjoy! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownies cu menta 200371
retete culinare - Brownies cu menta 200372
retete culinare - Brownies cu menta 200373

COMENTARII (25)

Poliana 1

01.02.2013, 07:52

ma bucur ca va place! v-as servi cu o portie...dar nu mai este. Asa ca ramanem la pupici si imbratisari

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 18:14

delicioasa

Florentina_Cristina 1

06.02.2014, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L