Brownies cu nuci

de Criss in Prajituri, 13 Aug 2013 | 4119 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar cu gust intens de ciocolata, consistenta umeda, un deliciu pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (am folosit Laura)
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 80 g nuci

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua.

E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.  Se lasa apoi mixerul deoparte, se adauga nucile, se amesteca cu o spatula sau cu o lingura si se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.


Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o cunsistenta fluida si se poate glazura prajitura. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownies cu nuci 251573
retete culinare - Brownies cu nuci 251574
retete culinare - Brownies cu nuci 251575
retete culinare - Brownies cu nuci 251576
retete culinare - Brownies cu nuci 251577

COMENTARII (20)

madi_marin 1

13.08.2013, 20:41

mmm......cum arata....

Rocsi 1

13.08.2013, 21:26

Delicioasa. Oricum mie imi plac mult prajiturile negrese

Criss 1

14.08.2013, 05:57

Multumesc dragele mele. Si mie imi plac negresele. cu atat mai mult aceasta usor umeda si cu gust intens de ciocolata neagra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18