Brownies fara foc

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 20 Mar 2010 | 11695 vizualizari

 

Acum cateva luni am descoperit blogul Florinei Todoran si retetele ei vegane. I-am admirat fotografiile si vointa de a manca mai sanatos, mai crud, de a pune suflet in ceea ce scrie. Cu toate acestea, a "gati" fara foc mi se parea aproape de imposibil. Ma gandeam ca in afara de salate, nu poti face mare lucru fara un aparat de deshidratat. Insa am fost curioasa ce pot reusi cu resurse mai limitate si treptat am inceput sa acord un mai mare loc in bucatarie legumelor, fructelor si nucilor. Mi-am umplut pe rand rafturile si am inceput timid sa le combin. Nu stiu unde voi ajunge cu asta. Dar a fost un pas important, pe care l-am facut in mare parte datorita ei, de aceea ii dedic urmatoarea reteta: primele mele brownies vegane, fara coacere. Au iesit foarte bune :) Nu am sa exagerez spunand ca sunt ca cele coapte. Diferenta e vizibila, dar depinde de gustul fiecaruia daca ii vor placea mai mult sau nu. Cele crude sunt mai moi, desi pot fi taiate sau tinute in mana, sunt mai lipicioase. Insa tocmai pentru ca sunt mai umede, sunt si mai cremoase, iar dupa ce stau in frigider o zi-doua, devin chiar mai bune. Se aseaza cumva ingredientele si uleiurile de la nuci. Iar cel mai mare plus al prajiturilor raw este ca sunt mai consistente si mai sanatoase. Sper sa va placa! (reteta, careia i-am adus mici modificari, e din cartea "Raw foods bible" a nutritionistului Craig B. Sommers)

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 2 cani nuci
  • 2 cani curmale
  • 1/4 cana pudra de cacao

Stratul 2:

  • 4 banane
  • 1/2 cana miere sau nectar de agave
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 4 linguri unt de cocos sau ulei cocos (eu am dat prin robot nuca proaspata de cocos cu lapte de cocos si am obtinut ca un unt de cocos)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un pic de sare
  • un pic de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies fara foc:

Pasul 1: Am pus intr-un blender ingredientele pentru baza (nuci, curmale, o parte din cacao) si am mixat bine. Va rezulta o pasta usor sfaramicioasa, dar umeda. Puneti aceasta pasta intr-o tava sau un vas yenna si presati bine cu palmele, pentru a o raspandi uniform.

Pasul 2: Mixati bine cu ajutorul blenderului si ingredientele pentru stratul urmator al prajiturii. Va rezulta o crema de consistenta aluatului pentru chec. Puneti aceasta pasta in tava, deasupra primului strat si intindeti uniform. Dati la congelator pentru o ora, sau in frigider pentru cateva ore.

Scoateti de la frigider si taiati prajitura in tava. Eu am mai amestecat o mana de alune tinute la inmuiat peste noapte cu cateva merisoare uscate, din care am facut cate o mingiuta pe care am pus-o pe fiecare prajiturica.

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownies fara foc 23134
retete culinare - Brownies fara foc 23135
retete culinare - Brownies fara foc 23136
retete culinare - Brownies fara foc 23138
retete culinare - Brownies fara foc 23139

COMENTARII (70)

Adinuta 1

07.02.2011, 22:06

Dragii mei bucatarasi poznasi, deja sunt pe acest site de mai bine de un an si ma simt iegzact ca fiul ratacitor, care desi o mai sterge de acasa si lipseste o bucata de vreme, este primit mereu cu dragoste si bucurie la intoarcere nu pot decat sa va multumesc din suflet si sa va spun ca sincer imi sunteti dragi si pretuiesc fiecare urare in parte si stai tuned, ca revin cu retete

nadina73 1

07.02.2011, 22:51

La multi ani multa sananate,intelegere iar toate visele sa-ti devina realitate

elena1988 1

12.02.2011, 06:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21