Bruschete cu rosii

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2014 | 4207 vizualizari

 

O gustare tipica italiana de care nu te saturi. Iar pentru o zi de vara sunt ideale .

 

INGREDIENTE

  • 3 baghete mici
  • 2 catei de usturoi
  • putina ceapa
  • o mana de rosii cherry si 2 rosii medii
  • flor de sal
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • putin otet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu rosii:

- Taiem baghetele felii  si le punem la cuptor sa se prajeasca pe ambele parti chiar inainte de a prepara si servi bruschetele. 

- Rosiile se spala si se taie cuburi cele mijlocii si in jumate rosiile cherry. Le punem sare si adaugam ceapa tocata marunt de tot. Tocam si busuiocul verde proaspat si il adaugam la rosii. Punem ulei de masline de foarte buna calitate, punem ff putin otet  si dam la rece putin inainte de a prepara bruschetele. 

- Feliile inca fierbinti scoase din cuptor se ung pe ambele parti cu usturoi si cu o lingura punem deasupra sosul de rosii, stropind cu generozitate din uleiul de masline lasat. Totodata putem stropi si doar cu ulei de masline, lasand sosul format deoparte. Apoi mai ornam cu busuioc dupa preferinta . 

- Le servim fierbinti .Optional puteti razui putin parmezan deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Bruschete cu rosii-0
Bruschete cu rosii-1
Bruschete cu rosii-2
Bruschete cu rosii-3
Bruschete cu rosii-4
Bruschete cu rosii-5
Bruschete cu rosii-6
Bruschete cu rosii-7
Bruschete cu rosii-8
Bruschete cu rosii-9
Bruschete cu rosii-10

COMENTARII (19)

reisnaor_2006 1

06.08.2014, 20:47

foarte bune

Rocsi 1

07.08.2014, 10:22

Ce imi mai plac!

Panacris 1

12.08.2014, 15:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04