Bruschete cu rosii si prosciutto crudo

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2012 | 2333 vizualizari

 

Ce poate fi mai italian decat renumitele bruschete ?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 8 felii de ciabatta :
  • 8 felii de prosciutto crudo
  • 2-3 rosii dulci
  • 4 linguri de ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc (eu nu pot sa-l suport) :)
  • paine ciabatta
  • 4 catei de usturoi,taiati in doua
  • 1 lingurita de otet de vin rosu
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu rosii si prosciutto crudo:

Taie rosiile bucati marisoare. Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat, otetul de vin rosu, uleiul de masline si putina sare si piper. Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute.

Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu usturoiul taiat in doua .

Daca aveti modelul de ciabatta ca in fotografie, taiati-le in doua, pe lung !

Pune o felie de ciabatta pe fiecare farfurie pentru servit si aseaza deasupra amestecul de rosii .Aranjeaza cate o  felie de prosciutto peste rosii si serviti imediat .

Sunt atat de buuuuuuuneeeeeee ! :)

Meniu italian de vara !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bruschete cu rosii si prosciutto crudo-0
Bruschete cu rosii si prosciutto crudo-1
Bruschete cu rosii si prosciutto crudo-2
Bruschete cu rosii si prosciutto crudo-3

COMENTARII (13)

Sim0na 1

23.06.2012, 23:20

Bune!!

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:31

Foarte apetisante

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41