Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat

de Bucataras in Porc, 3 Dec 2013 | 569 vizualizari

 

Chef Roberto a preparat un File de porc umplut cu sparanghel si carnat

 

INGREDIENTE

  •  parmezan
  • ceafă maturată
  • cârnat
  • file de vită
  • dovlecel
  • sparanghel alb
  • făină
  • 5 roșii medii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat:

Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă cârnatul. Se taie fileul de vită în doua sau trei bucați potrivite. Se face câte un buzunar în file și se umple cu cârnatul îmbrăcat în ceafă. Se dau fileurile prin făină. Se taie dovlecelul în felii subțiri. Într-o tavă se pune ulei, sare și se așază feliile de dovlecel. Se taie parmezanul și se pune peste dovlecei. Se toacă o altă bucată de parmezan împreuna cu puțin cimbru verde. Se pune dovlecelul la cuptor. Se crestează roșiile. Sparanghelul se taie în formă de romb. Se pune o tigaie pe foc la încins și când e fierbinte se pune parmezanul la topit. Se presează ușor dacă este prea proaspăt. Se ia parmezanul și se pune pe coada ciocanului de șnițele pentru a căpăta formă de bărcuță. Într-o oală se pune apă la fiert, iar când dă în clocot se pun roșiile la opărit.
 
Când semicercul de parmezan s-a răcit, se pune pe foc o tigaie. Se curăță roșiile de coajă. Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Apoi se pun la prăjit fileurile de vită trecute prin făină. Se ia un cățel de usturoi, se zdrobește cu dosul palmei și se pune în tigaie cu tot cu coajă. Dovleceii se pun în cuptorul preîncins.
 
Când se întoarce carnea se adaugă roșiile și sparanghelul. Se scoate usturoiul din tigaie. Se adaugă puțină sare, se macină puțin piper și se stropeste cu puțin vin alb. Se fierbe totul până roșiile încep să se desfacă, iar carnea este pătrunsă. Se adaugă puțin cimbru proaspăt. Se adaugă puțin ulei și se ia tigaia de pe foc. Se scot dovleceii din cuptor și se pun pe farfurie. Deasupra se pun roșiile cu sparanghel, apoi fileul de vită. Se decorează cu bărcuța de parmezan, frunzulițe de salată și ierburi aromate. Poftă bună!
 

COMENTARII (1)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.12.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12