Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste

de Bucataras in Somon, 3 Dec 2013 | 4113 vizualizari

 

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

 

INGREDIENTE

  • somon
  • ardei roșu
  • dovlecel
  • parmezan
  • mărar
  • cimbru
  • măsline verzi și negre
  • pesmet 

Pentru Supa de rosii cu peste

  • conservă roșii decojite
  • jumătate de ceapă
  • 2 cartofi
  • șofran
  • un file pește alb
  • pătrunjel
  • cățel usturoi
  • câteva midii

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste:

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

Pentru început se taie somonul în bucăți mărișoare și se înlătură oasele. Dovlecelul se taie felii foarte subțiri. Într-o tavă se pune ulei, se presară sare. Se pun feliile de dovlecel în tavă. Din căte 5-6 felii se face ca o floare din dovlecel. Parmezanul se taie felii subțiri care apoi se toacă. Se rupe cu mâna puțin cimbru, se toacă cimbrul și se pun peste parmezan. Se toacă bine împreună. Se poate folosi și parmezan ras dacă este unul de calitate. Se adaugă și puțin pesmet și se amestecă bine. Se adaugă puțin ulei peste florile de dovlecel. Într-un castron se pune puțin vin alb prin care se vor trece bucățile de pește. Apoi somonul aromat se trece prin pesmetul cu parmezan și se pun peste rondelele de dovlecel. Se stropește cu puțin ulei.

 
Apoi se toacă măslinele mărunt. Măslinele se pun într-un bol să se “odihnească”. Se taie mărarul și se pune peste. Se adaugă și piper măcinat, apoi puțin ulei de măsline. Se taie ardeiul roșu în două, se curăță de semințe. Apoi o jumătate se taie: mai întâi se scoate partea de deasupra a miezului cu ajutorului unui cuțit bine ascuțit. Ardeiul se taie fâșii și apoi cubulețe. Peștele se dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 3-4 minute. Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline la încins. Se pune ardeiul la prăjit. Se zgâlțâie tigaie pentru ca ardeiul să se rumenească frumos, uniform. Când e aproape gata, se pun si măslinele în tigaie. Se adaugă sare. Se mai amestecă puțin și se ia de pe foc.
 

Se scoate peștele din cuptor și se pune pe farfurie. Se decorează cu sos de ardei și măsline și fire de mărar proaspăt. 

Cum se prepara Supa de rosii cu peste

Se ia o tigaie care se pune pe foc. Se taie fin o jumătate de ceapă și se pune la prăjit cu puțin ulei de măsline. Se desface cutia de roșii decojite. Se curăță un cățel de usturoi și se presează cu lama cuțitului, apoi se pune în tigaie peste ceapă. Între timp se baie cartofii în cubulețe mici. Când ceapa este rumenită se adaugă roșiile și puțină apă. Se adaugă un vârf de cuțit de șofran. Apoi peștele se taie cubulețe. Când roșiile dau în clocot, se adaugă și cartofii tăiați cubulețe. Pătrunjelul se taie mărunt. Se pune sare după gust și se lasă să fiarbă încet. După 8-10 minute de fiert cartofii se vor adăuga midiile. Se mai ține supa pe foc timp de 2 minute. Când midiile se deschid se pune și peștele în supă. Se adaugă și puțin piper măcinat. Apoi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Se ia de pe foc și se pune într-o farfurie adâncă sau într-un bol. Midiile se pot scoate din cochilii la servire. Se adaugă puțin ulei de măsline. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos portocale si masline