Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste

de Bucataras in Somon, 3 Dec 2013 | 1964 vizualizari

 

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

 

INGREDIENTE

  • somon
  • ardei roșu
  • dovlecel
  • parmezan
  • mărar
  • cimbru
  • măsline verzi și negre
  • pesmet 

Pentru Supa de rosii cu peste

  • conservă roșii decojite
  • jumătate de ceapă
  • 2 cartofi
  • șofran
  • un file pește alb
  • pătrunjel
  • cățel usturoi
  • câteva midii

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste:

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

Pentru început se taie somonul în bucăți mărișoare și se înlătură oasele. Dovlecelul se taie felii foarte subțiri. Într-o tavă se pune ulei, se presară sare. Se pun feliile de dovlecel în tavă. Din căte 5-6 felii se face ca o floare din dovlecel. Parmezanul se taie felii subțiri care apoi se toacă. Se rupe cu mâna puțin cimbru, se toacă cimbrul și se pun peste parmezan. Se toacă bine împreună. Se poate folosi și parmezan ras dacă este unul de calitate. Se adaugă și puțin pesmet și se amestecă bine. Se adaugă puțin ulei peste florile de dovlecel. Într-un castron se pune puțin vin alb prin care se vor trece bucățile de pește. Apoi somonul aromat se trece prin pesmetul cu parmezan și se pun peste rondelele de dovlecel. Se stropește cu puțin ulei.

 
Apoi se toacă măslinele mărunt. Măslinele se pun într-un bol să se “odihnească”. Se taie mărarul și se pune peste. Se adaugă și piper măcinat, apoi puțin ulei de măsline. Se taie ardeiul roșu în două, se curăță de semințe. Apoi o jumătate se taie: mai întâi se scoate partea de deasupra a miezului cu ajutorului unui cuțit bine ascuțit. Ardeiul se taie fâșii și apoi cubulețe. Peștele se dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 3-4 minute. Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline la încins. Se pune ardeiul la prăjit. Se zgâlțâie tigaie pentru ca ardeiul să se rumenească frumos, uniform. Când e aproape gata, se pun si măslinele în tigaie. Se adaugă sare. Se mai amestecă puțin și se ia de pe foc.
 

Se scoate peștele din cuptor și se pune pe farfurie. Se decorează cu sos de ardei și măsline și fire de mărar proaspăt. 

Cum se prepara Supa de rosii cu peste

Se ia o tigaie care se pune pe foc. Se taie fin o jumătate de ceapă și se pune la prăjit cu puțin ulei de măsline. Se desface cutia de roșii decojite. Se curăță un cățel de usturoi și se presează cu lama cuțitului, apoi se pune în tigaie peste ceapă. Între timp se baie cartofii în cubulețe mici. Când ceapa este rumenită se adaugă roșiile și puțină apă. Se adaugă un vârf de cuțit de șofran. Apoi peștele se taie cubulețe. Când roșiile dau în clocot, se adaugă și cartofii tăiați cubulețe. Pătrunjelul se taie mărunt. Se pune sare după gust și se lasă să fiarbă încet. După 8-10 minute de fiert cartofii se vor adăuga midiile. Se mai ține supa pe foc timp de 2 minute. Când midiile se deschid se pune și peștele în supă. Se adaugă și puțin piper măcinat. Apoi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Se ia de pe foc și se pune într-o farfurie adâncă sau într-un bol. Midiile se pot scoate din cochilii la servire. Se adaugă puțin ulei de măsline. Poftă bună!

 

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

03.12.2013, 19:18

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 19:39

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55