Bucataras TV: reteta de Homar cu spanac și spumă de parmesan

de Bucataras in Fructe de mare, 3 Dec 2013 | 1928 vizualizari

 

Chef Haddad pregătește o rețetă pe cât de deosebită, pe cât de simplu de realizat. Secretul constă în ingrediente de foarte bună calitate și câteva trucuri de bucătar profesionist. Trucuri pe care ni le dezvăluie și nouă.

 

INGREDIENTE

  •  homar de 530 grame
  • baby spanac spalat
  • 350 ml smantana lichida
  • 150 ml lapte
  • 70-80 parmesan
  • vin alb
  • rosii
  • icre negre de Beluga
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Homar cu spanac și spumă de parmesan:

 Chef Haddad pregătește o rețetă pe cât de deosebită, pe cât de simplu de realizat. Secretul constă în ingrediente de foarte bună calitate și câteva trucuri de bucătar profesionist. Trucuri pe care ni le dezvăluie și nouă.

Homarul este viu și are cleștii legați. Se leagă coada de capul homarului cu sfoară alimentară. Nu trebuie îndoită prea tare. Într-o oală se pune apa cu un praf de sare și când dă în clocot, se pune homarul în apa fierbinte și se acoperă cu un capac. Homarul trebuie fiert cam 10-12 minute, pentru a avea o carne roze. Spanacul se ține în apă foarte rece, cu gheață, pentru a avea o culoare frumoasă. Se pune pe un tifon și se usucă.

 
Într-o oală mică se pune smântâna lichidă, 150 ml lapte, plus 70-80 grame  de parmezan, puțin piper râșnit. Se ține pe foc până începe să fiarbă. Se adaugă și un praf de sare, dar cu grijă, pentru că parmezanul este deja sărat. Între timp se taie roșia în patru, apoi se scot semințele și se înlătură coaja. Raman doar feliile de pulpă.
 
Când homarul este fiert, se scoate și se taie ața alimentară. Se țin mâinile puțin în apă rece, apoi se rupe homarul fierbinte în două. Se curăță interiorul homarului. Coada se taie în două pe lungime.
 
În două tigai se pune puțin ulei de măsline. Ambele se pun pe foc. Într-o tigaie se pune spanacul baby la sotat. Se presară puțină sare și piper. În cealaltă tigaie se pune coada de homar. Între timp se pune puțin vin alb peste spanac. Se mai ține un minut pe foc și se ia deoparte, se scurge bine de ulei într-o strecurătoare. Pe o farfurie se pune o formă dreptunghiulară de metal în care se pune spanacul pentru a-i da o formă elegantă. Se scoate forma, iar peste spanacul dreptunghiular se pune o jumătate din coada de homar. Cealalată se pune lângă. Se așază și câteva felii de roșii pe farfurie. Apoi cu un blender de mână se mixează bine sosul cu parmezan. Spuma obținută la suprafață se ia cu o lingură și se așază peste homar și spanac. La final se pun căteva lingurițe de icre negre pe farfurie, din loc în loc. Poftă bună!
 

COMENTARII (3)

Panacris 1

03.12.2013, 18:10

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 18:59

O bunatate !

MotanLaOale 1

03.12.2013, 19:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S