Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz

de Bucataras in Pui, 3 Dec 2013 | 2645 vizualizari

 

Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat.

 

INGREDIENTE

  • radicchio
  • andive belgiene
  • praz
  • lămâie verde
  • arpagic
  • rozmarin
  • 4 pulpe de pui (partea superioară)
  • 6 cânați
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz:

Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat.
 
Pulpa de pui a fost mai întâi batută. Se pun cele două bucăți pe o folie de aluminiu împăturită în două. Cârnatul se curăța de pieliță. Arpagicul se taie în bucați mari. Umplutura de cârnat se trece prin ceapa tocată și o încorporează. Se pune peste pulpa de pui, se adaugă lămâie rasă, puțină sare, apoi se rulează bine folia de aluminiu. Se procedează la fel și cu celelalte pulpe și cel de-al doilea cârnat. Se pune ulei într-o tigaie, se pun sulurile de aluminiu în tigaie și se acoperă cu o altă tigaie.
 
Se curăță andiva belgiană și se taie în patru pe lungime. Prazul se taie pe diagonală. Se taie și radicchio. Într-o tigaie se pune ulei de măsline și un cățel de usturoi tăiat în două. Se pune andiva la prăjit. Într-o altă tigaie se pune ulei la încins cu un cățel de usturoi. Se înlătură pielea de pe cârnat. Apoi se pune radicchio în tigaia cu ulei și usturoi. Se amestecă. Se pune puțină sare și un strop de oțet balsamic. Între timp se întorc ruladele pe partea cealaltă. Vor fi ata când uleiul va scădea la jumătate. Se întorc și andivele, pentru a se rumeni uniform.
 
Se rup niște crenguțe de rozmarin, apoi se toacă. Se adaugă puțină coajă rasă de lime. Se rulează carnea de cârnat prin amestecul aromat. Se scot andivele din tigaie și se pune prazul la prăjit. Se adaugă puțină apă. Cârnații se pun la prăjit pe patul de praz. Se adaugă și puțină sare. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma cârnații. Se face apoi un buchețel din câteva fire de pătrunjel, mărar și puțină salată roșie.
 
Pe farfurie se pun andivele, radicchio, apoi prazul. Se scot și rulourile de pui din sul, se feliază și se pun deasupra la praz. Se pune puțin sos de ulei și oțet balsamic și se decorează cu buchetul de ierburi aromate. Se taie restul de andive și radicchio, se amestecă apoi cu praz, sos de praz, iar deasupra se pun cârnații. Se decorează cu praz și puțin oțet balsamic. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante KFC (reteta video)