Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi

de Bucataras in Vita, 3 Dec 2013 | 2471 vizualizari

 

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  •  biftec florentin
  • salvie
  • rozmarin
  • fenicul
  • sparanghel
  • măsline negre
  • mărar
  • un cartof
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi:

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.
 
Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și dedesubt se pun crenguțe de rozmarin și salvie. Se pune și sare grunjoasă. Apoi cartoful se taie în cubulețe. Într-o oală adâncă se pune puțin ulei și un cățel de usturoi în coajă. Se pun și cubulețele de cartofi la prăjit. Se adaugă puțină apă și se acoperă cu un cartof. Între timp se curăță sparanghelul. Se îndepartează partea exterioară a fenicului, se păstrează doar inima sa, care se spală pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Apoi se taie romboidal. Se taie și sparanghelul în romburi. Se scoate usturoiul din oala cu cartofi. Se scot sâmburii din măsline, apoi se toacă bine.
 

Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun doua frunze de busuioc la prăjit, apoi se taie legumele tăiate pe diaginală. Se pune puțină sare. Se adaugă puțin vin alb. Se pune o tigaie la încins pentru prăjit carnea. Se iau ierburile aromatice de pe carne. Biftecul se pune la prăjit cu un strop de ulei. Se pun si ierburi aromate în tigaie, alături de carne. Se pun și măslinele peste andive si restul de legume. Carnea se întoarce și pe partea cealaltă. Se toacă puțin busuioc proaspăt și se pune peste legume. Carnea se mai întoarce o dată pe partea cealaltă. Dacă încă are sânge pe margine, se poate pune la cuptor la final pentru a avea o culoare uniformă. Când salvia și rozmarinul devin crocante, se scot pe un șervet de hârtie. Cartofii se iau de pe foc și se pasează cu blenderul, nu foarte mult însă pentru a nu avea un sos lipicios. Se toacă mărarul si se adaugă peste cartofi. Carnea se scoate din tigaie și se scoate de pe os, apoi se taie fâșii. Se așază legumele pe farfurie, apoi bucata de carne tăiată, sosul, mărar și puțin ulei de măsline. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi noi