Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi

de Bucataras in Vita, 3 Dec 2013 | 487 vizualizari

 

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  •  biftec florentin
  • salvie
  • rozmarin
  • fenicul
  • sparanghel
  • măsline negre
  • mărar
  • un cartof
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi:

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.
 
Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și dedesubt se pun crenguțe de rozmarin și salvie. Se pune și sare grunjoasă. Apoi cartoful se taie în cubulețe. Într-o oală adâncă se pune puțin ulei și un cățel de usturoi în coajă. Se pun și cubulețele de cartofi la prăjit. Se adaugă puțină apă și se acoperă cu un cartof. Între timp se curăță sparanghelul. Se îndepartează partea exterioară a fenicului, se păstrează doar inima sa, care se spală pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Apoi se taie romboidal. Se taie și sparanghelul în romburi. Se scoate usturoiul din oala cu cartofi. Se scot sâmburii din măsline, apoi se toacă bine.
 

Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun doua frunze de busuioc la prăjit, apoi se taie legumele tăiate pe diaginală. Se pune puțină sare. Se adaugă puțin vin alb. Se pune o tigaie la încins pentru prăjit carnea. Se iau ierburile aromatice de pe carne. Biftecul se pune la prăjit cu un strop de ulei. Se pun si ierburi aromate în tigaie, alături de carne. Se pun și măslinele peste andive si restul de legume. Carnea se întoarce și pe partea cealaltă. Se toacă puțin busuioc proaspăt și se pune peste legume. Carnea se mai întoarce o dată pe partea cealaltă. Dacă încă are sânge pe margine, se poate pune la cuptor la final pentru a avea o culoare uniformă. Când salvia și rozmarinul devin crocante, se scot pe un șervet de hârtie. Cartofii se iau de pe foc și se pasează cu blenderul, nu foarte mult însă pentru a nu avea un sos lipicios. Se toacă mărarul si se adaugă peste cartofi. Carnea se scoate din tigaie și se scoate de pe os, apoi se taie fâșii. Se așază legumele pe farfurie, apoi bucata de carne tăiată, sosul, mărar și puțin ulei de măsline. Poftă bună! 

 

COMENTARII (2)

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 22:29

O bunatate !

MotanLaOale 1

03.12.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59