Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!

de Bucataras in Prajituri, 29 Apr 2009 | 10708 vizualizari

 

Le plac copiilor cerealele? Daca da cu atat mai bine, daca nu asta sigur o sa le placa :D.. nici eu nu ma omor dupa ele, dar asa le mananc cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • 250 g unt arahide
  • 500 g cereale
  • 25 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!:

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut butter) si se amesteca.. apoi se adauga 400-500g cereale (in functie de tipul de cereale si cum arata compozitia se mai adauga sau nu) si eventual niste alune sarate (eu am avut peanut nutter crunchy, deci nu am mai pus si alune).

Totul se pune intr-un vas (ori uns cu unt/ulei, ori pusa o hartie cerata) si se lasa la racit.. dupa ce s-a racit se taie bastonase si gata!

Se poate varia cu cerealele de tot felul: musli, grau, cheerios si orez (cum am avut si eu), cu fulgi de ciocolata, chiar si fructe confiate etc..


Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cereale si fulgi de ovaz