Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!

de Bucataras in Prajituri, 29 Apr 2009 | 7621 vizualizari

 

Le plac copiilor cerealele? Daca da cu atat mai bine, daca nu asta sigur o sa le placa :D.. nici eu nu ma omor dupa ele, dar asa le mananc cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • 250 g unt arahide
  • 500 g cereale
  • 25 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!:

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut butter) si se amesteca.. apoi se adauga 400-500g cereale (in functie de tipul de cereale si cum arata compozitia se mai adauga sau nu) si eventual niste alune sarate (eu am avut peanut nutter crunchy, deci nu am mai pus si alune).

Totul se pune intr-un vas (ori uns cu unt/ulei, ori pusa o hartie cerata) si se lasa la racit.. dupa ce s-a racit se taie bastonase si gata!

Se poate varia cu cerealele de tot felul: musli, grau, cheerios si orez (cum am avut si eu), cu fulgi de ciocolata, chiar si fructe confiate etc..


Miha

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa! 1602
retete culinare - Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa! 1603

COMENTARII (3)

alinutzika 1

01.10.2011, 17:57

delicios...

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55