Bucăți de pizza umplute

de Panacris in Pizza, 7 Feb 2015 | 3975 vizualizari

 

Bucăți de pizza cu salam cu ardei și brânză. Mulțumesc Corina pentru idee! Dispar instant din tavă, abia am apucat să fac câteva poze!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cașcaval Delaco cca. 100 g,
  • ketchup dulce Univer cca. 200 ml,
  • oregano cca. 3 g,
  • salam cu ardei cca. 100 g,
  • PENTRU TOPPING:
  • ou 1 bucată,
  • mix de semințe ( susan, in, semințe de floarea soarelui) 1 lingură.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucăți de pizza umplute:

De data asta ajutorul a fost Thor, noul aparat din CasaZmeilor, un robot multifuncțional, asta că Maricica, mașina de preparat pâine, a ajuns la dezmebrări L. Ei acum se schimbă ordinea efectuării operațiilor :D

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. Apoi se scoate aluatul obținut și se pune într-un recipient de sticlă, uns cu ulei de măsline la dospit, acoperit cu folie dublă transparentă, cca 30 de minute.

Rețeta inițială a dat un timp de cca 60 de minute, dar sincer nu a fost nevoie, că deja se scurgea din vas. Apoi se scoate aluatul din vas și se răstoarnă pe planșeta înfăinată.  

Se întinde aluatul uniform și se tăie în pătrațele de aproximativ 5x5 cm. Au ieșit 20 de bucăți. Fiecare bucată se unge cu ketchup, apoi se pune o felie de salam cu ardei, sau după caz doar jumătate de felie, apoi o felie de cașcaval sau brânză de burduf, dacă rămâneți în pană, așa cum mi s-a întâmplat. Fiecare pătrat se închide ca și un plic, apoi se rotunjește în mâini, ca să se obțină o chiflă uniformă, cât se poate. Chiflele obținute se pun în tava tapetată cu foaie de pergament, la ceva distanță între ele, atât cât să nu se unească. Chifele obținute se ung cu ou bătut și se presară mix de semințe deasupra. Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca 20 de minute la 200 grade. După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se servesc imediat aburinde sau a doua zi la mic-ul dejun, dacă mai există.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de preparate din carne și brânză, mai puțin brânza moale ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucăți de pizza umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat perfect