Bucăți de pizza umplute

de Panacris in Pizza, 7 Feb 2015 | 1361 vizualizari

 

Bucăți de pizza cu salam cu ardei și brânză. Mulțumesc Corina pentru idee! Dispar instant din tavă, abia am apucat să fac câteva poze!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cașcaval Delaco cca. 100 g,
  • ketchup dulce Univer cca. 200 ml,
  • oregano cca. 3 g,
  • salam cu ardei cca. 100 g,
  • PENTRU TOPPING:
  • ou 1 bucată,
  • mix de semințe ( susan, in, semințe de floarea soarelui) 1 lingură.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucăți de pizza umplute:

De data asta ajutorul a fost Thor, noul aparat din CasaZmeilor, un robot multifuncțional, asta că Maricica, mașina de preparat pâine, a ajuns la dezmebrări L. Ei acum se schimbă ordinea efectuării operațiilor :D

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. Apoi se scoate aluatul obținut și se pune într-un recipient de sticlă, uns cu ulei de măsline la dospit, acoperit cu folie dublă transparentă, cca 30 de minute.

Rețeta inițială a dat un timp de cca 60 de minute, dar sincer nu a fost nevoie, că deja se scurgea din vas. Apoi se scoate aluatul din vas și se răstoarnă pe planșeta înfăinată.  

Se întinde aluatul uniform și se tăie în pătrațele de aproximativ 5x5 cm. Au ieșit 20 de bucăți. Fiecare bucată se unge cu ketchup, apoi se pune o felie de salam cu ardei, sau după caz doar jumătate de felie, apoi o felie de cașcaval sau brânză de burduf, dacă rămâneți în pană, așa cum mi s-a întâmplat. Fiecare pătrat se închide ca și un plic, apoi se rotunjește în mâini, ca să se obțină o chiflă uniformă, cât se poate. Chiflele obținute se pun în tava tapetată cu foaie de pergament, la ceva distanță între ele, atât cât să nu se unească. Chifele obținute se ung cu ou bătut și se presară mix de semințe deasupra. Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca 20 de minute la 200 grade. După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se servesc imediat aburinde sau a doua zi la mic-ul dejun, dacă mai există.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de preparate din carne și brânză, mai puțin brânza moale ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365594
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365595
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365596
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365597
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365598
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365599
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365600
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365601
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365602
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365603
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365604
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365605
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365606
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365607
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365608
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365609
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365610
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365611
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365612
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365613
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365614
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365615
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365616
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365617
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365618
retete culinare - Bucăți de pizza umplute 365619

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.02.2015, 21:50

Bunataturi ai pregatit!

dantes 1

08.02.2015, 11:53

Super!

Corinuta 1

08.02.2015, 15:48

Tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D