Bucte cu gem (Buchteln)

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Feb 2012 | 9767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 35 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • gem (pentru umlutura)
  • ulei (pentru uns tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte cu gem (Buchteln):

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin.

Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, ouale si restul  de zahar. Incepem sa framantama si adaugam laptele caldut iar apoi untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam si esentele si framantam bine.
La final adaugam uleiul si mai framantam pana obtinem unaluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul si lasam sa stea la loc cadut pana isi dubleaza volumul (~ 1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Intindem o parte de aluat in foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Taiem foaia in patratele de ~ 6 cm. punem in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de gem iar apoi rulam.

In tava in care le vom coace punem ulei, atat cat sa acopere fundul tavii. Tavalim fiecare bucta in ulei si apoi le asezam una langa alta in tava. Acoperim tava si le mai lasam sa stea inca 20 de minute.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Procedam la fel si cu restul aluatului.

Desprindem buctele inca calzi si le lasam apoi la racit pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte cu gem (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

01.03.2012, 23:20

Va multumesc mult pentru aprecieri

Ella Carla 1

14.03.2012, 17:07

mmm,ce bucte delicioase

La Ancuta 1

14.03.2012, 23:17

Multumesc Carla

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Amintiri din copilarie"-Spaghete cu branza si zahar la cuptor