Bucte cu gem (Buchteln)

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Feb 2012 | 5031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 35 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • gem (pentru umlutura)
  • ulei (pentru uns tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte cu gem (Buchteln):

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin.

Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, ouale si restul  de zahar. Incepem sa framantama si adaugam laptele caldut iar apoi untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam si esentele si framantam bine.
La final adaugam uleiul si mai framantam pana obtinem unaluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul si lasam sa stea la loc cadut pana isi dubleaza volumul (~ 1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Intindem o parte de aluat in foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Taiem foaia in patratele de ~ 6 cm. punem in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de gem iar apoi rulam.

In tava in care le vom coace punem ulei, atat cat sa acopere fundul tavii. Tavalim fiecare bucta in ulei si apoi le asezam una langa alta in tava. Acoperim tava si le mai lasam sa stea inca 20 de minute.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Procedam la fel si cu restul aluatului.

Desprindem buctele inca calzi si le lasam apoi la racit pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149354
retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149355
retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149356
retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149357
retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149358
retete culinare - Bucte cu gem (Buchteln) 149359

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

01.03.2012, 23:20

Va multumesc mult pentru aprecieri

Ella Carla 1

14.03.2012, 17:07

mmm,ce bucte delicioase

La Ancuta 1

14.03.2012, 23:17

Multumesc Carla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: