Budinca

de ianculubita in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 3036 vizualizari

 

De cate ori vreau sa mananc ceva dulce si fara efort prea mare,am "planul B"in camara,
plicul cu praf de budinca,lapte dar de data asta am facut ceva deosebit

 

INGREDIENTE

  • 1plic praf de budinca cu aroma de vanilie
  • 1plic cu aroma de ciocolata
  • 4linguri zahar
  • 800ml lapte
  • dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca:

In primul rand pun formele de silicon in apa rece apoi incep sa pregatesc budinca de vanilie in vas pe foc mic 400ml lapte,2linguri de zahar si praful;amestec cu telul pana se ingroasa;fac repede si budinca de cacao la fel doar ca mai adaug 2linguri praf de cacao pentru o aroma mai puternica;pun in forme bine scurse de apa cate 2linguri budinca alba,deasupra 2linguri budinca neagra si tot asa pana se termina;le pun la frigider 30min apoi le rastorn pe farfurie iar deasupra pun dulceata;acum am pus dulceata de flori de violete pe care am adus-o din Franta;este o dulceata fina,aproape incolora dupa cum se vede in poza,dar parfumata;stiti ce flori sunt violetele din Franta???cand am ajuns acasa eram curioasa pentru ca mi-am adus si sirop de violete si apa de flori de violete;acolo nu va spun ca in toate cofetariile predomina violetele si levantica;deci cum va spuneam,violetele lor,sunt toporasii nostri;am gasit in carte.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca-0
Budinca-1
Budinca-2
Budinca-3
Budinca-4

COMENTARII (18)

ianculubita 1

22.02.2012, 12:05

Kami,daca ai multe violete la mosie,sa cautam reteta de dulceata si sa le dam in cap francezilor,ca doar no-m fi noi mai....

MIUTA 1

22.02.2012, 17:12

Foarte bun desert

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:57

ce faina arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41