Budincă a la Mihaela cu brânză de vaci şi tăieţei

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 2995 vizualizari

 

V-am urmarit si eu Oscarurile si mi-a placut.. si am zis sa imi fac curaj sa debutez si eu aici.. scriu pt prima data pe un site de acest gen..

Azi aveam pofta de ceva de “acasa” si cum la indemana nu aveam cine stie ce m-am oprit la Budinca cu branza si taietei.. ff usor de facut si nici nu trebuie mare lucru. Cantitativ am facut cam din ochi..

 

INGREDIENTE

  • putina sare
  • niste taietei (250g)
  • 300g branza de vaci
  • 3 oua
  • zahar dupa gust
  • putin lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă a la Mihaela cu brânză de vaci şi tăieţei:

Am fiert in apa cu putina sare niste taietei (cred ca erau in jur de 250g) si i-am scurs. Cam vreo 300g branza de vaci am amestecat cu 3 oua de data asta (data trecuta am pus numai 2 ca atat mi s-a parut necesar) si zahar dupa gust, merge si un pliculet de zahar vanilat (eu nu am avut). Apoi am amestecat cu taieteii si am adaugat si putin lapte.

Am pus totul intr-o cratita unsa cu unt si am dat la cuptor pt vreo 40 min.

Deja imi luasem a doua portie

 

COMENTARII (4)

Oana 1

11.01.2009, 12:36

Budinca e preferata lui Vlad, ar manca dimineata, pranz si seara! eu o fac cu telemea de vaca si pun in compozitie si zahar si iese dulce/sarata, foarte buna!

Mihaela 1

11.01.2009, 22:19

multumesc de primire!

soacra mea o facea cu branza sarata

Catalin 1

11.01.2009, 23:27

Gura lumii spune ca soacrele fac chestii nesarate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55