Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

de merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2015 | 1617 vizualizari

 

Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei.


Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand.


Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni:

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.

Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam  cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.

Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.

Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.

Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea. 

Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.

Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.

Se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de carne sau chiar peste.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413884
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413885
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413886
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413887
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413888
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413889
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413890
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413891
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413892
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413893
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413894
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413895
retete culinare - Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni 413896

COMENTARII (37)

Andra_Constantinescu 1

27.11.2015, 14:35

Buna!

Adi 1

27.11.2015, 20:21

Foarte buna!

Panacris 1

28.11.2015, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: