Budinca aperitiv din paste

de adasev12 in Penne, 27 Iun 2012 | 4686 vizualizari

 

din resturile din frigider a iesit o bunatate de papita, numai buna pt cina, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne rigate
  • 200 g parizer
  • 100 g ciuperci in ulei
  • 150 g parmezan
  • rosii mai mici
  • 2 lg pasta de rosii
  • jumatate de ardei sau unul micut
  • o ceapa mica( mai potrivita e cea verde)
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • busuioc verde
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lg smantanacateva masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv din paste:

Intai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute.

Intre timp preparam compozitia astfel: parizerul se da pe razatoarea mare, se pune intr-un bol. Se rad 100 g parmezan peste si se pun ciupercutele taiate in 2...Eu am avut din alea mici cat unghia, daca sunt mai mari se feliaza. Se taie rosiile cubulete, ardeii la fel, ceapa se toaca nu foarte marunt, se pun toate in castron. Se adauga sare, piper, bulionul, patrunjel vede, busuioc si o lingurita de marar. Se bat ouale bine, se adauga in ele smantana si laptele si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine. A...sa nu uitam maslinele...

Pastele fierte si scurse de apa doar se adauga peste compozitie si se omogenizeaza totul. Se ia o tava (a mea a fost de 24/30 cm), se unge cu ulei de masline si se presara cu faina, apoi se toarna compozitia, se niveleaza frumos si deasupra se mai rad 50 g parmezan.  Se da la cuptorul preincalzit la 220 grade, se lasa la 200 cam 20 minute, apoi se reduce la 180 inca 10 minute aproximativ. Se potriveste caldura sa circule la fundul tavii. Daca se rumeneste prea tare se reduce temperatura la 170 grade. Se scoate si se lasa in tava sa stea jumatate de ora, apoi se serveste cu smantana proaspata. Sau nu...depinde de gusturi.

Fiindca am facut-o aseara si sotul meu drag nu serveste paste, mai am inca, asa ca cine doreste, sa pofteasca la masa mea cu drag...!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca aperitiv din paste-0
Budinca aperitiv din paste-1
Budinca aperitiv din paste-2
Budinca aperitiv din paste-3
Budinca aperitiv din paste-4
Budinca aperitiv din paste-5
Budinca aperitiv din paste-6
Budinca aperitiv din paste-7
Budinca aperitiv din paste-8
Budinca aperitiv din paste-9

COMENTARII (18)

Sim0na 1

28.06.2012, 14:50

Faina combinatia

adasev12 1

29.06.2012, 09:49

iri_love, ms
sim0na.....

babi5 1

30.09.2013, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04