Budinca betiva

de Mama_Lizica in Prajituri, 15 Feb 2010 | 4281 vizualizari

 

Multumesc Iuliei pentru ca mi-a fost colega de apartament si pentru aceasta reteta care a facut anii studentiei mai dulci.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi ciocolata fara crema
  • 2 linguri ulei
  • 1.5 l lapte
  • 1 esenta sau un baton de vanilie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca betiva:

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.

Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.

Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata poti pune stafide inmuiate in rom, bucatele de rahat sau fructe confiate.

2

E betiva pentru ca e imbatata cu lapte; si eu m-am intrebat prima oara unde e alcoolul in toata reteta.

COMENTARII (3)

Teo 1

15.02.2010, 20:09

Lizica , chiar ma intrebam ,de ce ''betiva''; tare interesanta!

rivka 1

15.02.2010, 20:18

interesanta reteta!

ionix 1

15.02.2010, 20:20

si eu ma asteptam sa vad ceva alcool , fiind betiva cred ca-i buna rau budinca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29