Budinca betiva

de Mama_Lizica in Prajituri, 15 Feb 2010 | 4180 vizualizari

 

Multumesc Iuliei pentru ca mi-a fost colega de apartament si pentru aceasta reteta care a facut anii studentiei mai dulci.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi ciocolata fara crema
  • 2 linguri ulei
  • 1.5 l lapte
  • 1 esenta sau un baton de vanilie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca betiva:

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.


Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.


Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata poti pune stafide inmuiate in rom, bucatele de rahat sau fructe confiate.

2

E betiva pentru ca e imbatata cu lapte; si eu m-am intrebat prima oara unde e alcoolul in toata reteta.

COMENTARII (3)

Teo 1

15.02.2010, 20:09

Lizica , chiar ma intrebam ,de ce ''betiva''; tare interesanta!

rivka 1

15.02.2010, 20:18

interesanta reteta!

ionix 1

15.02.2010, 20:20

si eu ma asteptam sa vad ceva alcool , fiind betiva cred ca-i buna rau budinca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27