Budinca braziliana

de ANCA in Prajituri, 3 Dec 2012 | 10585 vizualizari

 

... sau un fel de crema de zahar ars! Ff buna, mai consistenta parca.
Reteta preluata pe blogul Crazy Mother Cooker .

 

INGREDIENTE

  • o cutie de lapte condensat indulcit
  • o cantitate egala volumetric de lapte integral
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • optional vanilie (eu sunt fan, asa ca am pus)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca braziliana:

Laptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol.

Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate .

Intr-o forma metalica (n-am avut ceva potrivit, am folosit o cratita cam mare..) se pune zaharul la caramelizat la foc mic, amestecand, sa nu se arda si sa devina amar. Se roteste cratita astfel incat peretii sa fie acoperiti si ei de caramel.
Adaugam mixul de mai sus peste zaharul topit, apoi asezam vasul intr-o tava/ cratita larga unde punem apa clocotita cam pana la jumatea formei cu puddingul

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 50-60 min, si apoi verificati cu scobitoarea in centru daca e gata (daca scobitoarea iese curata, e gata; daca iese cu ceva firimituri pe ea, mai lasati puddingul la cuptor cateva minute)
Lasam la racit la temperatura camerei si apoi se pune la frigider pentru minim 1-2 ore (se serveste rece).

Inainte de servire, ntroduceti usor un cutit cu lama subtire pe perimetrul formei, ca sa desprindeti puddingul de margini, si apoi rasturnati-l intr-o farfurie intinsa . Farfuria se pune deasupra formei, cu fundul in sus,si apoi se rastoarna impreuna.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca braziliana-0
Budinca braziliana-1

COMENTARII (24)

Bunica

Bunica 1

09.02.2013, 19:46

La multi ani,sanatate si bucurii!

Rux

Rux 1

09.02.2013, 20:22

Superba! La multi Ani frumosi sanatosi si buni!

ANCA

ANCA 1

11.02.2013, 22:01

va multumesc tuturor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!