Budinca cu branza si visine

de Anastasia in Prajituri, 24 Sep 2012 | 4606 vizualizari

 

Desertul copilariei mele :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
  • 2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de visine
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu branza si visine:

Ouale se separa albusul de galbenus.

Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.

Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.

Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.

Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.

Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.

Pofta buna :) !

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu branza si visine-0
Budinca cu branza si visine-1
Budinca cu branza si visine-2
Budinca cu branza si visine-3
Budinca cu branza si visine-4
Budinca cu branza si visine-5
Budinca cu branza si visine-6
Budinca cu branza si visine-7
Budinca cu branza si visine-8

COMENTARII (29)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 17:39

delicioasa

Valclaudia

Valclaudia 1

26.12.2014, 08:58

ce prezentare!

Xandrinne

Xandrinne 1

23.08.2015, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24