Budinca cu caramel

de Georgiana_Miti in Dulciuri, 17 Feb 2016 | 1759 vizualizari

 

Ceva simplu,dar gustos.
Pentru ca nu am avut ingrediente de panna cotta si era tarziu,am facut un desert simplu, simplu, ajutata de dr Oetker. 

 

INGREDIENTE

  • Un plic de budinca (eu am avut vanilie)
  • 2-3 linguri de zahar2-3 linguri de cacao
  • Zeama de lamaie
  • Lapte 500 de ml
  • PENTRU CARAMEL:
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 ml smantana dulce sau frisca lichida
  • PENTRU DECOR:
  • Frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu caramel:

Se prepara budinca dupa reteta ei, ca sa fie mai pufoasa bateti un galbenus de ou in amestecul de zahar, budinca si 6 linguri de lapte. Laptele rarmas se pune la fiert,cand fierbe se ia de pe foc,se adauga amestecul dupa care se pune inca un minut la foc mestecand intr-una.

Se ia dupa foc si se separa pe jumatate,unul ramanand cu vanilie iar in celalalt se adauga cacao(puteti folosi si 2 plicuri diferite de budinca)

Se pune primul strat de budinca cu cacao,apoi al doilea dupa care ne ocupam de caramel.

Prepararea caramelului:

Se adauga intr-o craticioara zaharul apoi laptele si se amesteca pana prinde culoarea caramelului (nu o lasati sa se faca maro,zaharul va avea gust amarui) dupa care se adauga cu grija frisca si se amesteca pana incepe sa se ingroase.

Se ia dupa foc si se lasa umpic sa se raceasca dupa care se aseaza in pahare

La final se bate frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

17.02.2016, 16:41

Rocsi 1

17.02.2016, 20:53

Servesc si eu!

- Andreea - 1

17.02.2016, 22:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de ciocolata