Budinca cu fructe si jelly

de Lia_ in Prajituri, 5 Sep 2013 | 1492 vizualizari

 

Dragilor, trebuie sa va marturisesc ca astazi "mi-am dat in stamba" (daca stiti expresia) din motiv ca imi zaceau prin camara niste plicuri de budinca dintr-o perioada cand eram cam ocupata si n-aveam mult timp la dispozitie pentru gatit.
Sotului ii place budinca de vanilie mult si pt asta face compromisuri, desi evita mult dulciurile. ... Dar nu simpla ci asa cum v-o prezint, combinatia fiind selectata de el in timp.
Desigur ca recomand sa se faca budinca in casa pt ca nu e nimic greu dar pt persoanele extrem de ocupate este salvator.
Atunci cand nu acoperim cu jelly, la budinca adaugam mai mult lapte decat scrie pe plic pt. ca a doua zi se intareste si crapa urat daca e prea vartoasa (daca mai apuca a doua zi ...:P ). Ar fi fost mai frumoasa cu fructele mai la vedere dar asa e mai buna cu mai mult jelly.

 

INGREDIENTE

pentru 4 boluri
  • budinca de vanilie-2 plicuri
  • vanilie-1 plic (pt a spori aroma)
  • lapte 1l + cateva linguri pt evaporare
  • zahar 4 linguri cu varf
  • biscuiti
  • banana -1
  • alt fruct preferat
  • nuca de cocos rasa-3 linguri cu varf
  • jelly-1 pachet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fructe si jelly:

Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand fierbe.

In boluri se pun 1-2-3 biscuiti, depinde de marime. Se toarna budinca calda aproape 3 sferturi.

Se pun rondele de banana, felii de portocala pe deasupra (sau alt fruct preferat).

Se prepara jelly cf instructiunilor de pe plic.

Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata.

Se da la rece. Cand s-a inchegat jeleul, se poate manca.

Ati rezolvat un desert rapid, timpul ramas il puteti sparge pe bucataras.ro :D

Sa mancati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Fructele se pun imediat cat e calda budinca, scopul este sa se lipeasca de suprafata acesteia, altfel vor pluti la suprafata jeleului iar banana oxideaza imediat si va fi inestetica.

2

Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu fructe si jelly-0
Budinca cu fructe si jelly-1
Budinca cu fructe si jelly-2
Budinca cu fructe si jelly-3
Budinca cu fructe si jelly-4
Budinca cu fructe si jelly-5
Budinca cu fructe si jelly-6
Budinca cu fructe si jelly-7
Budinca cu fructe si jelly-8
Budinca cu fructe si jelly-9

COMENTARII (18)

laura_n

laura_n 1

08.09.2013, 14:52

arata foarte bine

Lia_

Lia_ 1

08.09.2013, 15:06

isi fac jobul colorantii astia care numai naturali n-or fi cum au pretentia

Giana

Giana 1

11.09.2013, 17:42

Simplu, rapid si delicios, numai buna pt mofturosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!