Budinca cu paste si branza

de Rocsi in Dulciuri, 3 Oct 2010 | 5086 vizualizari

 

Eu nu sunt iubitoare de paste si nici dupa branza nu ma omor..dar avand in casa niste melcisori si branza m-a batut mama la cap sa ii fac o budinca...stiti cum a iesit ?delicoasa...am mancat si eu desi la inceput m-am strambat cand am facut...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr melcisori(sau alte forme de paste)
  • 500 gr branza de vaci
  • 1 esenta rom
  • 8 -9linguri de zahar
  • coaja de portocala
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si branza:

Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare.

cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min.

intr-un bol pregatim compozitia de branza.

branza o framantam bine cu o furculita.

adaugam smantana si ouale si le incorporam.

apoi punem zaharul,esenta de rom,zaharul vanilat si coaja de portocale.

amestecam bine de tot toate ingredientele.

cand pastele s-au fiert,le scurgem apa fierbinte si le trecem printr-un jet de apa rece.

apoi le amestecam cu compozitia de branza.

ungem o tava rotunda cu unt(sau o alta tava,sau vas yena..eu am facut in tava pentru tort) si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava.

o dam in cuptorul incins circa30-35 min.

cand e gata,o scoateti si o lasati sa se racoreasca putin apoi serviti.

sper sa va placa ca mie mi-a placut..

 

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu paste si branza-0
Budinca cu paste si branza-1
Budinca cu paste si branza-2
Budinca cu paste si branza-3
Budinca cu paste si branza-4
Budinca cu paste si branza-5

COMENTARII (14)

Rocsi 1

04.10.2010, 19:28

da mai ionix vezi c ma pricep la decorat..e ma chinuie si p mine talentul putin...mersi kamy

Adinacarla 1

05.10.2010, 12:55

si eu la o portie repede

Rocsi 1

05.10.2010, 21:31

mersi adina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04