Budinca cu portocale si foi de placinta

de Merisor in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 5577 vizualizari

 

Ieri v-am prezentat o budinca pentru micul dejun, iar azi va prezint o budinca pentru desert.
Chiar daca am folosit foi de placinta, nu o pot denumi placinta, pentru ca are textura de budinca, foile sunt introduse in compozitie iar placinta eu stiu ca trebuie sa fie de fapt o umputura intre doua foi, dar poate gresesc. :)
Este o budinca foarte buna si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 portocala mare
  • 1 plic praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu portocale si foi de placinta:

Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente.

Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute. 

Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare, adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, apoi uleiul, coaja rasa de portocala si omogenizam totul.

Introducem in compozitie foile de placinta rupte si bucatile de portocala.

Tapetam o tava cu putin ulei sau unt si turnam compozitia in ea.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste bine.

Dupa expirarea timpului, mai lasam budinca in tava cateva minute sa se mai raceasca, apoi o rasturnam si o portionam.

Se poate servi atat calda cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu portocale si foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:09

Super idee

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:10

Aromata si gustoasa

Ina 1

27.02.2014, 22:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao de post