Budinca cu visine

de SanatateAcasa in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 3660 vizualizari

 

Parte a familiei cerealelor, orezul contine cel mai ridicat procent de proteine. Prezent in diverse sortimente, orez brun, orez rafinat, alb, integral, salbatic etc., este foarte recomandat gratie proprietatii acestuia de a grabi senzatia de satietate.

Orezul bun este bogat in magneziu, mineral care reduce simptomele specifice astmului, scade hipertensiunea de la nivelul arterelor, scade riscul bolilor grave de inima (infact). Scade riscul atacului cerebral, atenueaza migrenele. In schimb maganul intareste oasele, ajuta la absorbtia grasimilor nesaturate (omega 3, 6 si 9) si sintetizeaza colesterolul. Orezul brun are si seleniu, un nutrient extrem de benefic organismului uman. Acesta stimuleaza sistemul imunitar, scade frecventa bolilor grave, prevenind chiar si temutul cancer.

Orezul brun este bogat in fibre si vitamine din clasa B. Gratie fibrelor care regleaza digestia si previn senzatia de foame, orezul brun este foarte recomandat in dietele sa slabire. Ajuta organismul sa arda mai usor depozitele de grasimi, regleaza apetitul si instaleaza o “rutina”, daca se poate spune asa. Rata metabolismul creste si grasimile sunt arse mai usor. Tot datorita fibrelor, mineralelor si vitaminelor scade frecventa de cancer. Contine putine zaharuri si previne cresterile de glicemie. Este benefic in reglarea glicemiei si prevenirea diabetului de tip 2.

O reteta delicioasa, ideala chiar si in post, este budinca cu orez si visine.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru aceasta aveti nevoie de:
  • 300 de grame de orez brun,
  • coaja de la o portocala (data pe razatoare),
  • 800 de grame de visine congelate,  confiate sau din compot (dar doar facut in casa, nu din comert)
  • 3 linguri cu zahar integral.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu visine:

Se spala orezul, se lasa la fiert.

Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine circa 10 minute, in cuptor.

Apa folosita la fiert nu trebuie sa fie multa. Se adauga apa cat sa acopere orezul, nu multa. Si cum orezul este uscat, apa il hidrateaza si “infloreste” sau isi mareste volumul.

Ingredientele folosite sunt pentru circa 7-8 portii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu branza