Budinca de branza cu lapte de cocos

de laura_n in Prajituri, 21 Iul 2012 | 1639 vizualizari

 

Eu am ce am cu dulciurile copilariei...dar sunt delicioase si incarcate de amintiri. Uneori le fac doar pentru a-mi aminti de gustul copilariei, alteori pentru a le transforma :)
Aceasta este o budinca cu branza, pe care eu am transformat-o. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani mari cu paste ( eu am folosit scoici mici, dar puteti folosi de care doriti)
  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  •  o cutie lapte de cocos
  •  100 gr nuca de cocos
  •   1 cubulet unt nesarat
  •  sirop/ dulceata de cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de branza cu lapte de cocos:

Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente.

Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.

Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu laptele de cocos.

Peste aceasta compozitie, se adauga pastele fierte si se amesteca bine.

Luam un vas termorezistent, folosim cubul de unt pentru a unge vasul si turnam compozitia cu paste si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora.

Dupa ce s-a dezlipit usor de marginile vasului, putem scoate de la cuptor. Presaram zahar pudra si inca putina nuca de cocos. Lasam la racit.

Cand servim, putem decora cu fulgi de migdale sau cu sirop/ dulceata de cirese deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de branza cu lapte de cocos 170905
retete culinare - Budinca de branza cu lapte de cocos 170906
retete culinare - Budinca de branza cu lapte de cocos 170907
retete culinare - Budinca de branza cu lapte de cocos 170908
retete culinare - Budinca de branza cu lapte de cocos 170909

COMENTARII (25)

laura_n 1

22.07.2012, 22:14

multumesc Maria

Dya Daniela Andrei 1

08.08.2012, 19:12

bulgare de zapada! delicios!!!

laura_n 1

08.08.2012, 22:50

Dya, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18