Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 3085 vizualizari

 

Unii se mandresc cu reteta 200. Eu doar 64, dar vedeti voi, semnifica varsta pe care am implinit-o de curand. Asa ca semnifica si ea ceva, reteta asta.
Este o reteta pe care o am de la Anastasia si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna, asa cum sunt toate retetele ei. Mai ales dulciurile.
Trebuie sa termin odata cu ce mai e prin frigider sa pot sa tin si eu o dieta, cat de cat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartof
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de gutui
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui:

Se separa albusul de galbenus.

Albusurile  le mixam cu o lingurita de suc de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se adauga  zaharul farin si se mixeaza pana se dizolva.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, se adauga grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se unesc cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza. Intr-o tava de  chec unsa cu unt si tapetat cu gris, se pune 1/2 din compozitie, apoi  un strat din loc in loc de felii de gutui din dulceata si se acopera cu compozitia  ramasa. Se uniformizeaza suprafata cu o spatula sau lingura si se da tava la cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius  pentru 40 de minute.

Dupa ce budinca este gata se lasa sa se raceasca in tava, Cand budinca mai este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati. Eu nu le-am taiat ca nu am avut invitati la budinca, doar eu. Mai am si pentru voi daca doriti!

Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana sau dulceata sau cu amandoua.

Pofta buna  !

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de Anastasia era de visine.

2

Dulceata mea de gutui, e o dulceata pentru copii si se face cu gutuia taiata felii. Cand o sa mai fac o sa postez reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

13.01.2014, 22:01

Ce aromat cu dulceata de gutui

gaby_duceag 1

13.01.2014, 22:17

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:43

Multumesc dragilor! Daca vreti o portie, grabiti-va!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budincă de brânză dulce și gris