Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 753 vizualizari

 

Unii se mandresc cu reteta 200. Eu doar 64, dar vedeti voi, semnifica varsta pe care am implinit-o de curand. Asa ca semnifica si ea ceva, reteta asta.
Este o reteta pe care o am de la Anastasia si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna, asa cum sunt toate retetele ei. Mai ales dulciurile.
Trebuie sa termin odata cu ce mai e prin frigider sa pot sa tin si eu o dieta, cat de cat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartof
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de gutui
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui:

Se separa albusul de galbenus.

Albusurile  le mixam cu o lingurita de suc de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se adauga  zaharul farin si se mixeaza pana se dizolva.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, se adauga grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se unesc cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza. Intr-o tava de  chec unsa cu unt si tapetat cu gris, se pune 1/2 din compozitie, apoi  un strat din loc in loc de felii de gutui din dulceata si se acopera cu compozitia  ramasa. Se uniformizeaza suprafata cu o spatula sau lingura si se da tava la cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius  pentru 40 de minute.

Dupa ce budinca este gata se lasa sa se raceasca in tava, Cand budinca mai este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati. Eu nu le-am taiat ca nu am avut invitati la budinca, doar eu. Mai am si pentru voi daca doriti!

Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana sau dulceata sau cu amandoua.

Pofta buna  !

 

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de Anastasia era de visine.

2

Dulceata mea de gutui, e o dulceata pentru copii si se face cu gutuia taiata felii. Cand o sa mai fac o sa postez reteta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290846
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290847
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290848
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290849
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290850
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290851
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290852
retete culinare - Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui 290853

COMENTARII (11)

Andreea Caroline 1

13.01.2014, 22:01

Ce aromat cu dulceata de gutui

gaby_duceag 1

13.01.2014, 22:17

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:43

Multumesc dragilor! Daca vreti o portie, grabiti-va!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59