Budincă de brânză dulce și gris

de Panacris in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 2139 vizualizari

 

Cam așa s-ar traduce KasseKuchen;) O prăjitură ce e mai gustoasă a doua zi ;) Pozele sunt cam urâțele, dar nu puteam să ratez postarea ;)

 

INGREDIENTE

  • brânză de vaci 250 g,
  • mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • zahăr tos 100 g,
  • coajă de lămâie zaharisită,
  • griș 30 g,
  • stafide 100 g,
  • afinată cca. 25 ml,
  • esență de rom 1/2 fiolă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză dulce și gris:

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată amestecată cu esență de rom. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și se adaugă la amestecul de brânză, amestecându-se încet până ce se încorporează.  Spre final se adaugă stafidele stoarse de zeamă, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează în aluat.

Budinca obținută se toarnă într-o formă tapetată cu foaie de copt și se coace, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă să se răceasă, apoi se pudrează cu zahăr praf.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Budincă de brânză dulce și gris-0
Budincă de brânză dulce și gris-1
Budincă de brânză dulce și gris-2
Budincă de brânză dulce și gris-3
Budincă de brânză dulce și gris-4
Budincă de brânză dulce și gris-5
Budincă de brânză dulce și gris-6
Budincă de brânză dulce și gris-7

COMENTARII (18)

Lavinia 1

15.10.2013, 09:29

ce mult imi place

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:22

diaconta 1

15.10.2013, 22:24

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04