Budinca de briose cu sos de ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. briose / cozonac
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. smantana
  • 3 linguri de stafide
  • cateva visine din visinata (fara samburi)
  • 50 gr. ciocolata amaruie
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6-7-8-9 linguri de lapte (in functie de consistenta dorita pentru sos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu sos de ciocolata:

Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la175 grade.

Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma.

Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata.

Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de roscove pana obtinem un amestec spumos.

Adaugam smantana, mixam usor. Adaugam laptele,amestecam.

Turnam acest amestec peste bucatile de briose din forma.

Dam forma la cuptor pentru 40 minute.

Pudram cu zahar farin si lasam la racorit.

Inainte de servire preparam sosul: rupem ciocolata bucatele, o topim in cateva linguri de lapte la foc mic.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de briose cu sos de ciocolata-0
Budinca de briose cu sos de ciocolata-1
Budinca de briose cu sos de ciocolata-2
Budinca de briose cu sos de ciocolata-3
Budinca de briose cu sos de ciocolata-4
Budinca de briose cu sos de ciocolata-5
Budinca de briose cu sos de ciocolata-6
Budinca de briose cu sos de ciocolata-7
Budinca de briose cu sos de ciocolata-8
Budinca de briose cu sos de ciocolata-9

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

19.10.2014, 12:46

bun

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:49

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

19.10.2014, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!