Budinca de caramel

de JulyCris in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 4666 vizualizari

 

Sunt fan caramel. Si eu si ai mei. Nu stiu de ce n-am incercat budinca asta pana acum.Ieri am dat de reteta prin caietul meu si imediat am trecut la treaba. Sa nu va imaginati ca aveti mult de stat prin bucatarie. Se face imediat si unde mai pui ca n-ai nevoie decat de 3 ingrediente pt ea. Iar gustul este…genial!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie(otional)
  • Pt decor Finetti sticks,topping de ciocolata, fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie punem peste zahar laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un castronel punem amidonul si-l "desfacem" cu cateva linguri cu lapte rece. Adaugam peste laptele caramelizat in fir subtire amestecand continuu. Lasam pana compozitia devine densa. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie (optional). Lasam sa se racoreasca acoperind cratita cu o folie alimentara pt a evita formarea pojghitei de deasupra.

Dupa ce s-a racit punem in cupe, boluri si dam la rece cel putin 1 ora. Eu am decorat cu fulgi de ciocolata, topping de ciocolata, finetti sticks.

O puteti decora cu ce aveti sau pur si simplu o lasati ca atare. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

22.07.2014, 08:26

Foarte buna!

elucubratiiculinare 1

22.07.2014, 14:25

un desert de nerefuzat

JulyCris 1

23.07.2014, 01:49

Mulțumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de caramel