Budinca de caramel

de JulyCris in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 902 vizualizari

 

Sunt fan caramel. Si eu si ai mei. Nu stiu de ce n-am incercat budinca asta pana acum.Ieri am dat de reteta prin caietul meu si imediat am trecut la treaba. Sa nu va imaginati ca aveti mult de stat prin bucatarie. Se face imediat si unde mai pui ca n-ai nevoie decat de 3 ingrediente pt ea. Iar gustul este…genial!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie(otional)
  • Pt decor Finetti sticks,topping de ciocolata, fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie punem peste zahar laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un castronel punem amidonul si-l "desfacem" cu cateva linguri cu lapte rece. Adaugam peste laptele caramelizat in fir subtire amestecand continuu. Lasam pana compozitia devine densa. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie (optional). Lasam sa se racoreasca acoperind cratita cu o folie alimentara pt a evita formarea pojghitei de deasupra.

Dupa ce s-a racit punem in cupe, boluri si dam la rece cel putin 1 ora. Eu am decorat cu fulgi de ciocolata, topping de ciocolata, finetti sticks.

O puteti decora cu ce aveti sau pur si simplu o lasati ca atare. E delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de caramel 333242
retete culinare - Budinca de caramel 333243

COMENTARII (15)

dantes 1

22.07.2014, 08:26

Foarte buna!

elucubratiiculinare 1

22.07.2014, 14:25

un desert de nerefuzat

JulyCris 1

23.07.2014, 01:49

Mulțumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!