Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

de merisor in Prajituri, 3 Apr 2016 | 1043 vizualizari

 

Desertul de față este declarat de către soțul meu, cel mai bun din anul acesta, dintre deserturile făcute de mine.


Cred și eu, cui nu-i place caramelul?


Dar, un amănunt pe care vreau să-l spun de la început, este că desertul meu trebuia să stea la frigider cel puțin 4-5 ore, pentru a deveni mai ferm, însă cu pofticioșii mei....:))))


 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet pișcoturi Savoiardi fără gluten, de la Schar
  • 200 g zahăr
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 5 linguri făină fără gluten, de la Schar
  • 3 banane
  • un praf sare
  • 5 g gelatină
  • 100 ml apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi:

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece.

Adaugăm făina și omogenizăm, apoi diluăm compoziția cu restul de lapte fierbinte, adăugându-l treptat și amestecând intens până se omogenizează bine.

Punem vasul pe foc scăzut și fierbem budinca, amestecând continuu, până când se îngroașă bine.

O lăsăm apoi să se tempereze.

Preparăm un sos caramel.

Punem zahărul la caramelizat, într-un vas mai înalt, amestecând continuu să nu se ardă.

Când este diluat tot zahărul, adăugăm untul și amestecăm intens, iar când amestecul devine omogen, adăugăm smântâna și de asemenea amestecăm intens până când se diluează tot zahărul care s-a solidificat la contactul cu untul.

Lăsăm vasul pe foc mic și amestecăm în el până când caramelul se îngroașă consistent, apoi îl lăsăm să se tempereze câteva minute și îl amestecăm cu budinca fiartă anterior.

Oprim puțin caramel și pentru ornat.

Decojim bananele și le trecem prin blender, apoi le încorporăm în budinca de caramel.

Hidratăm gelatina în apă, apoi o încălzim ușor până se diluează și o adăugăm peste budincă, amestecând bine pentru a se împrăștia uniform în toată budinca.

Ungem o formă de copt cu puțin unt și o tapetăm cu zahăr, apoi așezăm pe marginile ei, pișcoturile și turnăm budinca la mijloc.

Eu am avut o formă cu aspect de floare, iar pișcoturile s-au încadrat la fix în lăcașurile formei.

Așezăm deasupra o farfurie, ca să preseze pișcoturile în interior și dăm forma la frigider, până când budinca se întărește consistent și se poate porționa frumos.

A avut un gust deosebit și de la caramel, dar și de la banane. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dacă se dorește o budincă mult mai fermă, se va dubla cantitatea de gelatină.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-0
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-1
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-2
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-3
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-4
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-5
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-6
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-7
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-8
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-9
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-10
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi-11

COMENTARII (24)

simona72 1

05.04.2016, 10:01

Ce deliciu ai facut aici!

anca_rm 1

06.04.2016, 09:13

minunat desertul, un deliciu

mihaelar63 1

09.04.2016, 14:43

Ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04