Budinca de cartofi cu carne

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 24753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 rosie
  • 300 gr carne tocata de curcan
  • 500 gr cartofi curatati
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • sare, piper, oregano
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carne:

Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare.

Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel ,taiat bucatele.

Cand ceapa si ardeiul s-au calit , se adauga carnea tocata si rosia curatata de pielita si taiata bucatele.


Se amesteca bine pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea iar rosiie abia se mai vad. Se Adauga sare,piper si oregano si se pune deoparte pana se prepara cartofii.


Cartofii cand s-au fiert , se iau de pe foc si se arunca apa de pe ei. Se freaca bine pana nu raman bucati de cartofi si se adauga doua oua , amestecand continu.


Asamblarea

Intr-o tava se pune un pic de ulei (eu nu am pus pentru ca am pus o folie de teflon ) si se pune jumatate din compozitia de cartofi . Se intind bine uniform ,peste care se pune jumatate din compozitia de carne. Peste carne se pune iar cartofii ramasi si se termina cu ultimulstrat de carne .


Intr-un pahar se amesteca bine o lingura de smantana cu un ou si se toarna uniform in tava peste ultimul strat de carne.


Se pune un ultim strat de cascaval razalit si se baga la cuptor 200 grade 30 minute.
































 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de cartofi cu carne 4552
retete culinare - Budinca de cartofi cu carne 4553
retete culinare - Budinca de cartofi cu carne 4557

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

sandytza 1

05.10.2009, 23:00

Ma bucur ca v-au placut sincer . Eu o fac foarte des

madi_marin 1

05.04.2010, 18:08

imi place foarte mult cum a iesit si de gustoasa cred ca nu mai incape vorba...

Mari_27 1

13.12.2014, 17:40

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27