Budinca de cartofi cu carne

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 38759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 rosie
  • 300 gr carne tocata de curcan
  • 500 gr cartofi curatati
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • sare, piper, oregano
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carne:

Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare.
Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel ,taiat bucatele.
Cand ceapa si ardeiul s-au calit , se adauga carnea tocata si rosia curatata de pielita si taiata bucatele.
Se amesteca bine pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea iar rosiie abia se mai vad. Se adauga sare,piper si oregano si se pune deoparte pana se prepara cartofii.
Cartofii cand s-au fiert , se iau de pe foc si se arunca apa de pe ei. Se freaca bine pana nu raman bucati de cartofi si se adauga doua oua , amestecand continu.
Asamblarea
Intr-o tava se pune un pic de ulei (eu nu am pus pentru ca am pus o folie de teflon ) si se pune jumatate din compozitia de cartofi . Se intind bine uniform ,peste care se pune jumatate din compozitia de carne. Peste carne se pune iar cartofii ramasi si se termina cu ultimulstrat de carne .
Intr-un pahar se amesteca bine o lingura de smantana cu un ou si se toarna uniform in tava peste ultimul strat de carne.
Se pune un ultim strat de cascaval razalit si se baga la cuptor 200 grade 30 minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

sandytza 1

05.10.2009, 23:00

Ma bucur ca v-au placut sincer . Eu o fac foarte des

madi_marin 1

05.04.2010, 18:08

imi place foarte mult cum a iesit si de gustoasa cred ca nu mai incape vorba...

Mari_27 1

13.12.2014, 17:40

Foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu leurda