Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

de Merisor in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2015 | 25377 vizualizari

 

Este o mancare rapida si satioasa, pe care o prepar mai ales cand imi ramane carne de la o friptura preparata anterior.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi albi
  • 100 g unt
  • 1/2 piept de pui fript
  • 150 g sunculita afumata
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.

Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.

Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.

Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.

Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.

Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.

Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sfarsit, cascaval afumat, sau de ce nu parmezan.

2

Cartofii se pot prepara fie fierti, ca si cartofi natur, fie prajiti sau la cuptor ca in cazul de fata.

3

Se mai pot adauga si cateva fire de marar, alaturi de patrunjel.

4

Busuiocul poate fi inlocuit cu rozmarin.

5

Printre cartofi se pot strecura si cativa graunti de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume mexicane