Budincă de ciocolată cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 4512 vizualizari

 

Mie mi se pare delicioasă combinaţia asta acum cand afară e frig. Nu stiu de ce....Azi mi s-a făcut poftă de ceva usor de facut şi mai uşor de mâncat. Aşa că am ales budincuţa asta delicioasă....

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cu amidon
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de ciocolată cu portocale:

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte.

Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Se amestecă repede până se îngroaşă. Se da la răcit acoperind budinca cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.

Se serveşte în cupe ornată cu ciocolată rasă sau  frişcă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am folosit suc de portocale de la cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de ciocolată cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

17.05.2015, 20:12

Gabrielasfechis,in cazul acesta,amidonul are rolul de a ingrosa compozitia deci o poti inlocui cu faina,in nici un caz cu bicarbonat sau amoniu ,care sunt agenti de crestere.

gabrielasfechis 1

19.05.2015, 15:38

multumesc am luat amidon , vreau sa o incerc saptamana asta

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:11

Delicioasa! Si mai ales, te inveseleste un pic pe vremea asta ploioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta