Budincă de ciocolată cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 2048 vizualizari

 

Mie mi se pare delicioasă combinaţia asta acum cand afară e frig. Nu stiu de ce....Azi mi s-a făcut poftă de ceva usor de facut şi mai uşor de mâncat. Aşa că am ales budincuţa asta delicioasă....

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cu amidon
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de ciocolată cu portocale:

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte.

Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Se amestecă repede până se îngroaşă. Se da la răcit acoperind budinca cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.

Se serveşte în cupe ornată cu ciocolată rasă sau  frişcă.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit suc de portocale de la cutie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budincă de ciocolată cu portocale 131520
retete culinare - Budincă de ciocolată cu portocale 131521

COMENTARII (45)

diaconta 1

17.05.2015, 20:12

Gabrielasfechis,in cazul acesta,amidonul are rolul de a ingrosa compozitia deci o poti inlocui cu faina,in nici un caz cu bicarbonat sau amoniu ,care sunt agenti de crestere.

gabrielasfechis 1

19.05.2015, 15:38

multumesc am luat amidon , vreau sa o incerc saptamana asta

ancutsa 1

05.10.2016, 16:11

Delicioasa! Si mai ales, te inveseleste un pic pe vremea asta ploioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D