Budinca de ciuperci cu paine

de Laly in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 3914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei
  • 8-10 ciuperci mai maricele
  • 4 catei de usturoi
  • 7 oua mai mari
  • 250 ml smantana
  • 500 ml lapte gras
  • 150 gr cascaval
  • 1 franzela veche de o zi
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciuperci cu paine:

Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam cu sare si piper dupa gust. Batem ouale cu telul, adaugam apoi smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper. Taiem painea felii, apoi cubulete mai mari. Adaugam cubuletele de paine peste amestecul de lapte, punem apoi ciupercile si mai adaugam sare daca este nevoie. Amestecam usor. Lasam amestecul circa 10 minute, ca painea sa traga tot lichidul.

Ungem si tapetam un vas termorezistent. Adaugam compozitia si o introducem in cuptorul incalzit in prealabil. Lasam budinca la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim budinca calda.Este la fel de gustoasa si rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciuperci cu paine" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi Surpriza