Budinca de cozonac

de ianculubita in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 938 vizualizari

 

Mi-a ramas ceva cozonac uitat prin camara si am repetat reteta de anul trecut cand nu mi-a reusit;acum da!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac mai tare
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • arome
  • stafide (eu am pus merisoare)
  • inghetata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Punem cozonacul taiat in cubulete intr-un castron. Ouale batute bine cu zahar, arome, un praf de sare si lapte, turnam jumatate peste cozonac. Dupa ce s-au imbibat bine amestecand, le punem intr-o forma de yena unsa cu unt, deasupra stafidele si restul de lapte. Lasam la cuptor 30 minute.

Servim budinca calda, alaturi de inghetata. Este minunata!!

 

TIPS-URI

1

se poate servi si rece,tot buna este

2

daca aveti mai mult cozonac si nu va ajunge sosul,mai bateti un ou cu cateva linguri de lapte

RETETA IN IMAGINI

Budinca de cozonac-0
Budinca de cozonac-1
Budinca de cozonac-2
Budinca de cozonac-3
Budinca de cozonac-4
Budinca de cozonac-5
Budinca de cozonac-6
Budinca de cozonac-7
Budinca de cozonac-8

COMENTARII (6)

adry88 1

26.05.2013, 13:40

tare bun

ralu_ca 1

26.05.2013, 13:58

marcela1979 1

26.05.2013, 14:08

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04