Budinca de cozonac

de Sim0na in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate cozonac maricel
  • 5 oua
  • 300 ml frisca dulce
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • stafide
  • agrise
  • ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie. Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul. Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba.

Cu o lingura am apasat usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45 de minute. Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.

Absolut delicios a fost!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de cozonac 380069
retete culinare - Budinca de cozonac 380070
retete culinare - Budinca de cozonac 380071
retete culinare - Budinca de cozonac 380072
retete culinare - Budinca de cozonac 380073
retete culinare - Budinca de cozonac 380074
retete culinare - Budinca de cozonac 380075
retete culinare - Budinca de cozonac 380076

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:28

ella 87 1

18.12.2015, 23:51

Acum am scos-o d la cuptor si nu mia iesit sa lasat si nu sa inchegat

Sim0na 1

20.12.2015, 17:22

Ela, ai respectat cantitățile?! Este imposibil sa nu iasă, ouăle vor lega compoziția, iar bucatile de cozonac vor absorbi tot lichidul. Cozonacul a fost facut în casa sau cumpărat? Posibil ca cel cumpărat sa absoarbă mai puțin lichid... Cum s-a lăsat? Compozitia nu creste, ci doar se leaga! Este posibil ca atunci când o tai calda nu sa fie foarte legata, eu am tăiat-o rece, așa cum am spus si-n rețetă, și era legata. După sărbători vor repeta și eu rețetă ca tare m-ai pus pe gânduri... mai ales ca eu cântăresc toate ingredientele..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D