Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto

de Lavinia in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 5682 vizualizari

 

Un desert foarte bun si care se prepara foarte rapid ! Daca aveti resturi de cozonac aceasta budinca este ideala .Mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai repet si in alte combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cozonac/panettone taiat cuburi
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml Amaretto
  • 250 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Sos de vanilie si Amaretto
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri Amaretto
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto:

Am pus intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt bucatile de cozonac.

Separat intr-un bol am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat lichiorul ,frisca si laptele si am omogenizat bine.

Am turnat amestecul peste bucatile de cozonac avand grija sa fie bine acoperite de lichid.Le-am lasat  10-15 minute sa se aseze apoi am introdus budinca in cuptorul preincalzit la foc mic cca. 45-50 de minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.

Pentru sos am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat frisca,lichiorul si am pus sosul pe baie de abur pana a prins consistenta si s-a topit complet zaharul.

Am servit budinca usor racita cu sos de vanilie si putina ciocolata topita (doar e musai la mine :)) )

TIPS-URI

1

Daca folositi cozonac obisnuit adaugati si coaja de la o portocala rasa.Eu am folosit panettone care a fost foarte aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lavinia 1

23.05.2013, 12:41

Multumesc

sasha 1

27.05.2013, 11:00

Bunnnnnnnnnn

Lavinia 1

27.05.2013, 13:10

Multumesc draga mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji