Budinca de cozonac la Multicooker

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 1148 vizualizari

 

Am mancat..3 felii! N-o avea ea chiar cea mai eleganta tinuta dar e BESTIALA! Daca n-aveti multicooker macar la cuptorul traditional s-o testati , e foarte foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 felii cozonac
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac la Multicooker:

Pune in vasul aparatului Multicooker 4 linguri zahar impreuna cu 2-3 linguri apa.

Selecteaza din MENIU programul Fry si apasa START.

Inchide capacul. Amesteca cam la 3-4 minute si lasa pana se caramelizeaza usor zaharul.

Intre timp bate ouale, galbenusurile si zaharul ramas.

Pune pe foc laptele impreuna cu smantana si adu-le la temperatura de fierbere.

Toarna-le in fir subtire peste ouale batute si omogenizeaza. Adauga zaharul vanilat.

Pune in vasul aparatului, peste zaharul usor caramelizat, cozonacul taiat cuburi mari.

Toarna amestecul de lapte si oua, selecteaza din MENIU programul BAKE, seteaza temperatura la 150 grade si apasa START.

Dupa 30 minute opreste programul de la butonul OFF, selecteaza din MENIU programul FRY si mai lasa 5 minute. Eu l-am lasat 10, ca nah..nu cunosc io asa bine aparatul :P dar erau suficiente 5 minute.

Verificati daca e copt introducand un cutit pe mijlocul budincii. Daca cutitul iese curat, atunci desertul e gata.

Daca nu e copt mai setati 10 minute programul BAKE, dar nu cred ca e cazul :)

Insist sa testati preparatul macar la cuptorul traditional :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de cozonac la Multicooker 278138
retete culinare - Budinca de cozonac la Multicooker 278139
retete culinare - Budinca de cozonac la Multicooker 278140

COMENTARII (30)

Bucataras Medi 1

14.11.2013, 21:16

daca tu ai mancat 3 felii eu vreau 6)

Rocsi 1

14.11.2013, 21:32

Vreau si eu macar o feliuta mica

Sylvia 1

17.11.2013, 11:05

super arata budinca asta o sa fac si eu azi ca am niste tarta de zagar ramasa si asa o reinnoiesc e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D