Budinca de dovlecei

de oanapl in Mancare copii, 22 Mar 2020 | 5172 vizualizari

 

În zilele astea, când stăm numai prin casă, mai pregătesc și rețete rapide, cu ce mai găsesc prin frigider. Puteți adăuga, dacă doriți și alte legume la acest preparat.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 400g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 400g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și smântâna și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical. Se adaugă dovleceii, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, ardeiul, sare, piper și se amestecă bine. Se unge un vas termorezistent cu unt, se presară pesmetul, se toarnă budinca să se nivelează. 
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 190g C și se lasă timp de 35-40 de minute până când budinca e rumenită frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

deyutzky 1

23.03.2020, 02:02

Retetele rapide sunt cele mai bune! Eu de cand cu bebe, nu mai am timp decat de retete rapide. Gust si eu din budinca.

Rocsi 1

25.03.2020, 19:52

Mai fac si eu, in diverse combinatii, pentru ca alor mei le plac astfel de preparate!

dantes 1

29.03.2020, 10:06

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu dovlecei si cartofi dulci