Budinca de dovlecei cu telemea

de GeorgiG in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 401 vizualizari

 

O minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei
  • 250 g telemea
  • 130 g pesmet
  • 60 ml ulei
  • 5 oua
  • un morcov
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita boia dulce
  • cateva fire patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu telemea:

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare.

Intr-un bol amestecam bine cele 5 oua cu uleiul, adaugam dovlecelul si morcovul scurse de zeama, apoi telemeaua si la final pesmetul amestecat cu praful de copt. La final adaugam boiaua si patrunjelul tocat.

Punem intr-o tava hartie de copt si diatribuim uniform compozitia. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini.

Este buna si calda, dar  mai ales rece. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450091
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450092
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450093
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450094
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450095
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450096
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450097
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450098
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450099
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450100
retete culinare - Budinca de dovlecei cu telemea 450101

COMENTARII (14)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:17

bun

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:13

buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:25

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D