Budinca de fasole verde

de Poliana in Mancaruri de legume, 1 Aug 2012 | 2282 vizualizari

 

O reteta simpla va aduc azi, usor de facut, are ceva calorii :P dar daca nu exagerati cu portiile va promit eu ca nu se vor simti deloc. Fasolea verde imi place cel mai mult in ciorba, dar si preparata asa simplu cu ulei si usturoi - o mancarica ce o consumam destul de des in post.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 4 oua fierte tari
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr bacon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de fasole verde:

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa.

Cu ce incepem? Cu fasolea, pentru ca va dura putin mai mult pana se fierbe. Intr-o oala incapatoare punem 2-3 litri de apa si putina sare. In momentul in care fierbe apa turnam cateva polonice peste fasolea curatata de margini si rupta bucatele (dar fara sa o fi spalat inainte). Incercati sa acoperiti cu apa toata fasolea pentru ca acest procedeu tine rolul de spalare. Din cate am inteles eu de la mama, pentru ca de la ea am tehnica, daca oparim fasolea fara sa o fi spalat inainte cu apa rece atunci fierbe mai repede.

Scurgem fasolea bine si o punem in restul de apa, mai adaugam apa daca e cazul, si o lasam la fiert pentru aproximativ 45 de minute. In timp ce fierbe fasolea ne ocupam de celelalte ingrediente.

Baconul il prajim putin, pana se scurge grasimea, apoi il scoatem pe servetele absorbante de hartie. Fierbem tare 4 oua, prin tare a se intelege 7-8 minute. Celelate 3 oua le batem usor si le amestecam cu smantana, pesmetul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt apoi il tapetam cu pesmet.Fasolea se scurge bine de tot de apa, iar cuptorul il incalzim la 190 de grade celsius.

In tava pregatita asezam un strat de fasole verde, ouale fierte taiate jumatati sau rondele si deasupra punem restul de fasole si baconul. Peste toate acestea turnam compozitia cu oua si smantana si introducem vasul la cuptor.

Cam aceasta a fost povestea retetei de azi, nu prea lunga, nici prea complicata dar cu siguranta gustoasa. Va las cu bine, eu ma duc sa-mi fac ordine in idei pentru ca ma asteapta mai multe evenimente importante luna asta.   Pofta buna! P.S. Azi am fost mai scurta, sa nu se mai sperie Dia de retetele mele :))

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de fasole verde-0
Budinca de fasole verde-1
Budinca de fasole verde-2
Budinca de fasole verde-3

COMENTARII (24)

Poliana 1

02.08.2012, 18:09

Da, Laura...si eu am remarcat poza ei Multumesc

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 10:38

mirela0911 1

07.08.2012, 14:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41