Budinca de gris

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Aug 2011 | 2391 vizualizari

 

Budinca de gris este un deliciu ce se prepara usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 100 g gris,
  • 30 g migdale macinate
  • 1 lingura praf de copt cu sofran
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • coaja de la o portocala
  • 3 oua
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri miere
  • 100 ml apa calda
  • 1 lingurita esenta portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.

Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam galbenusurile, apoi iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide si amestecam.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca de gris, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

Budinca de gris o servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de gris-0
Budinca de gris-1
Budinca de gris-2

COMENTARII (17)

vergi

vergi 1

14.08.2011, 21:35

si eu am o reteta in genul asta,da nu-i chiar asa imi inchipui ca-i tare bun

valyx28

valyx28 1

16.08.2011, 12:14

vreau o bucatica

susu

susu 1

17.08.2011, 14:13

Cred ca e o nebunie. Reteta greceasca cumva? Chiar vroiam ceva special. Poate o execut maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!