Budinca de gris

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Aug 2011 | 4841 vizualizari

 

Budinca de gris este un deliciu ce se prepara usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 100 g gris,
  • 30 g migdale macinate
  • 1 lingura praf de copt cu sofran
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • coaja de la o portocala
  • 3 oua
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri miere
  • 100 ml apa calda
  • 1 lingurita esenta portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.

Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam galbenusurile, apoi iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide si amestecam.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca de gris, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

Budinca de gris o servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vergi 1

14.08.2011, 21:35

si eu am o reteta in genul asta,da nu-i chiar asa imi inchipui ca-i tare bun

valyx28 1

16.08.2011, 12:14

vreau o bucatica

susu 1

17.08.2011, 14:13

Cred ca e o nebunie. Reteta greceasca cumva? Chiar vroiam ceva special. Poate o execut maine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie