Budinca de gris cu sos de capsuni

de Criss in Dulciuri, 10 Iun 2016 | 1672 vizualizari

 

Va place grisul cu lapte? Eternul desert al copilariei.... Ei bine, mie nu-mi place si nu pot spune ca vreodata m-am dat in vant dupa el. Dar banalul gris cu lapte se poate transforma intr-un desert de-a dreptul spectaculos daca ii adaugati doar niste oua si un sos de capsuni. ;) Sau sos de fructe de padure, caramel, dulceata, etc. Incercati si n-o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 ml lapte
  • -100 g gris
  • -80 g zahar (puteti adauga si mai mult daca va place mai dulce)
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu sos de capsuni:

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu mixerul, e mai usor asa. Albusurile se bat spuma si se adauga si acestea la budinca de gris, amestecand cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt. Eu am preferat o forma de silicon, pentru ca budinca nu se lipeste si se poate scoate frumos. Dar puteti folosi o tava de yena sau orice vas termorezistent. Se coace budinca 35 minute in cuptorul preincalzit, pana devine aurie, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste rece, cu sosul preferat. Eu dupa cum stiti, iubesc capsunele, asa ca desertul ideal trebuie sa contina capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446297
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446298
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446299
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446300
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446301
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446302
retete culinare - Budinca de gris cu sos de capsuni 446303

COMENTARII (14)

Criss 1

14.06.2016, 09:53

Multumesc dragelor. Chiar e un desert foarte bun si merita incercat.

dantes 1

24.06.2016, 06:23

Delicioasa!

Criss 1

24.06.2016, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D