Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 12242 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.

Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.

Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.

Amestecam usor pana la omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.

Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.

Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si cirese