Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot

de merisor in Slow Cooking, 11 Mar 2016 | 802 vizualizari

 

Rețeta aceasta de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară, face parte din categoria deserturilor de post, pentru că tot se apropie postul și un amanunt interesant este acela că am preparat-o la aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.

 

INGREDIENTE

  • 700 g mere rase
  • 150 g zahăr
  • 150 g faină
  • 100 g pesmet
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • un praf scorțișoară
  • 1 lingurița esența de migdale
  • un praf sare
  • nuci și zahăr tos pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot:

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală.

Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna.

Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la final completăm cu pesmet, până obținem o compoziție mai groasă.

Ungem cu puțin ulei pereții interiori ai vasului ceramic al aparatului Crock-Pot și  presărăm zahăr, apoi adaugăm compoziția de budincă.

 Conectăm aparatul la sursa de tensiune și setăm modul de preparare Slow, pentru 2 ore și 30 de minute.

Budinca se va coace incet, dar sigur, iar noi ne putem vedea de alte indeletniciri.

 Pentru o siguranța a coacerii uniforme, învârtim vasul crock potului din când în când și eventual mai ștergem capacul de aburii care se formează.

Eu am făcut aceste artificii de două ori de-a lungul timpului de preparare.

Dupa expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de tensiune și mai lasăm budinca 15-20 de minute în vas, apoi o răsturnăm pe platou și o decorăm cu nuci sau migdale și zahăr tos.

Pot să vă spun ca a ieșit o budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară foarte gustoasă, mai ales pentru că a fost preparată încet și acoperită, iar aromele s-au păstrat foarte bine.

Sper să vă placă rețeta mea de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară și să vă fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare se mai poate prelungi dacă budinca nu este bine rumenită.

2

Trebuie sa fie ușor racită înainte de a o secționa.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-0
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-1
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-2
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-3
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-4
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-5
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-6
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-7
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-8
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-9
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-10
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-11
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot-12

COMENTARII (25)

Adi 1

11.03.2016, 22:57

Delicioasa!

Catalina L 1

13.03.2016, 18:20

tare buna este

Andreea Caroline 1

13.03.2016, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04