Budinca de orez

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2013 | 2202 vizualizari

 

Budinca de orez sau recuperarea deșeurilor.
Mi-a rămas niște orez fiert la care nu i am găsit nici o intrebuintare si atunci am experimentat cu aceasta garnitura sub forma de budinca. A ieșit aratoasa si buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez fiert
  • 200 g brânză e vaca
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • o lingura de unt
  • unt pentru forma
  • o linguara de patrunjel verde taiat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Am frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul verde.

Am uns o forma cu unt, am pus compozitia îndesand-o bine si am dat la cuptorul încins la 170 de grade pana s-a rumenit.

Am întors-o pe o tava si am servit-o ca si garnitura la pui fript.

 

COMENTARII (16)

Rocsi 1

31.08.2013, 19:56

Ce bine arata

laura_n 1

01.09.2013, 17:28

ce frumos a iesit

danakarin 1

01.09.2013, 23:25

Va multzumesc. Da, Mihaela, totul se transforma...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04